Vanwege grote drukte is er op dit moment een aanmeldstop bij de praktijk (datum melding 26 maart 2024). Zie onder Contact welke praktijken, waarmee Praktijk Stad Groningen samenwerkt, wél plek hebben! 

 

Meld je hier aan

Veelgestelde vragen

– Worden de gesprekken bij Psychologenpraktijk Stad Groningen vergoed?

Psychologenpraktijk Stad Groningen heeft contracten met álle zorgverzekeraars. Dit betekent dat alle standaardpolissen de gesprekken bij Psychologenpraktijk Stad Groningen vanuit het basispakket dekken. Je hoeft je voor GGZ hulp dus niet aanvullend te verzekeren.

– Wat is het verschil tussen Basis Generalistiche (BG)-GGZ en Specialistische (S)- GGZ?

Psychologenpraktijk Stad Groningen biedt BG-GGZ. Dat betekent dat zorgtrajecten van 5, 8 tot 11 sessies worden vergoed. De gesprekken in de BG-GGZ vinden eens per twee weken plaats. De S-GGZ is aangewezen als de klachten ernstiger, langduriger en/of complexer zijn. Behandeling in de S-GGZ is intensiever; gesprekken vinden doorgaans wekelijks plaats en er is geen beperking vooraf op het aantal sessies. Mocht je beter af zijn in de S-GGZ dan heb je een nieuwe verwijzing van de huisarts nodig en kun je indien gewenst van mij een lijstje met namen krijgen van zorgverleners in de S-GGZ.

– Wat is een zorgtraject?

Sessies worden niet per sessie door de zorgverzekeraar vergoed, maar per traject. Trajecten zijn gebaseerd op het aantal minuten dat is besteed. Omgerekend kom je dan uit op de volgende trajecten:

Kort: 5 sessies
Middel: 8 sessies
Intensief: 11 sessies

Daarnaast is er nog een “Onvolledig Behandeltraject” van 2 sessies dat van toepassing is als je besluit te stoppen na de intake of als je na de intake doorverwezen wordt naar de S-GGZ.

– Kan ik eerst alleen een keer kennismaken en kijken of het klikt?

Dat kan. Het is dan het overwegen waard om deze sessie zélf te betalen. Je hebt dan namelijk geen verwijsbrief van de huisarts nodig. En stel je wilt na de kennismaking niet verder, dan betaal je slechts voor dit ene gesprek in plaats van het Onvolledige Behandeltraject van 2 sessies.

– Vallen de gesprekken onder het eigen risico?

Ja. Het verplicht eigen risico bedraagt 385 euro in 2020. Dit bedrag, of dat wat er nog van je eigen risico over is, zal de zorgverzekeraar dus eerst bij jou zelf in rekening brengen voordat deze overgaat tot verdere volledige vergoeding van het traject.

– Is verwijzing door de huisarts altijd nodig?

Als je de gesprekken graag vergoed wilt krijgen door je zorgverzekeraar is er is een verwijsbrief van de huisarts nodig. Dit stellen zorgverzekeraars als voorwaarde. De eisen waar deze brief volgens de zorgverzekeraar aan moet voldoen staan beschreven onder tabblad ‘Voor verwijzers’. Er moet onder andere een vermoeden van een diagnose in staan. Mocht je de gesprekken zelf willen betalen, dan is een verwijsbrief van de huisarts niet nodig.

– Hoe maak ik een afspraak?

Maak daarvoor gebruik van het contactformulier en meld je aan bij Psychologenpraktijk Stad Groningen. Wanneer je alle vragen van het formulier invult, hoeven we daar tijdens het intakegesprek geen tijd meer aan te besteden. Je mag er ook voor kiezen alleen de paar verplichte items in te vullen. Deze worden gemarkeerd met een sterretje (*).  Ik neem binnen 24 uur contact met je op (uitgezonderd in het weekend en tijdens de vakantie) om een afspraak te maken. Maar bij spoed graag contact opnemen met je huisarts.

– Wat moet ik meenemen naar het eerste gesprek?

Voor de juiste administratie richting zorgverzekeraars is het nodig dat je bij het eerste gesprek meeneemt:

– Zorgverzekeringspasje

– Identiteitsbewijs (rijbewijs, ID- bewijs, paspoort)

– Verwijzing van de huisarts (zorgverzekeraars vragen hier om!)

Schrijf je nu in
Logo slider